Recept: makkelijk macarons maken

door Tara 5 reacties
Recept om macarons te maken.

Macarons zijn zoete schuimkoekjes met een zacht hart van bijvoorbeeld aardbeien, chocolade of pistache. Deze van oorsprong Franse lekkernij ziet er niet alleen heel smakelijk uit op een etagère vol lekkers; ze zijn met onderstaand recept ook nog makkelijk zelf te maken. En: oefening baart kunst!

Ingrediënten voor ongeveer 20 macarons:

  • 125 gram eiwitten (ongeveer 3 eieren) 
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram amandelpoeder
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • Kleurstof naar keuze
    Voor aardbei-chocoladevulling:
  • 150 gram aardbeien
  • 12,5 gram poedersuiker
  • 120 gram witte chocolade
  • 60 gram melkchocolade

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Zeef amandelpoeder en poedersuiker en meng het door elkaar. Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout. (Zorg ervoor dat de kom helemaal vetvrij is, bijvoorbeeld door citroensap te gebruiken.) Wanneer de eiwitten de dikte van yoghurt hebben, is het luchtig genoeg en voeg je de suiker er lepel voor lepel bij. Meng de suiker goed met het mengsel voordat je nieuwe suiker toevoegt. Klop het mengsel op totdat het mooi glanzend en stijf is. Voeg de kleurstof (bijvoorbeeld chocoladepoeder) toe, klop nog even en schep het suiker-amandelmengsel er doorheen. Het mengsel moet langzaam van de lepel af kunnen druipen.

Vul een spuitzak met het mengsel en spuit kleine ‘hoopjes’ macarons op het bakpapier. Laat de macarons vervolgens 30 minuten uitharden. Het mengsel mag niet plakkerig meer zijn!

Bak de macarons 10 tot 15 minuten af in de oven. De bovenkant moet knapperig worden en de onderkant droog. Vervolgens maak je de vulling: was de aardbeien en pureer ze met een staafmixer samen met de poedersuiker in een kom. Verwarm het aardbeienmengsel en voeg het in een kom bij de in stukjes gehakte chocolade. Smelt al roerende de chocolade en laat het 60 minuten opstijven in de koelkast.

Spuit met een spuitzak wat van het aardbeien-chocolademengsel op één van de macarons. Dek het af met een tweede macarons. Laat het nu 15 minuten staan.

Geniet van je zelfgemaakte macarons (je kunt ze 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast).

Er zijn 5 reacties

  1. Femke zegt:

    Ik heb ze zelf gemaakt (11) ze zijn zo super lekker echt een aanrader

  2. Harry fan zegt:

    Ze zij zoo lekker ga ook proberen voor het eerst lijkt me wel leuk om de doen.

  3. bla bla zegt:

    leuk, maar wel moeilijk mijn kleine dochter van 12 kan het beter dan ik!
    ze waren wel lekker, de volgende keer proberen we de macarons zonder de chocolade te maken kijken of dat lukt.

  4. Joyce zegt:

    Leuk artikel. Het blijft toch een kunst om de macaron zo perfect mogelijk te maken.

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven