Win: het Nutella boek (+ 3 gratis recepten)

door Tara 8 reacties
nutella

Het is vandaag voor de tiende keer Wereld Nutella Dag. Chocoladepasta-fans vieren op 5 februari het bestaan van Nutella, eten Nutella en delen foto’s van Nutella. Lees verder en ontdek 3 recepten uit het boek ‘Bijna 100 recepten met nutella®’ en maak kans op een exemplaar!

Win het boek ‘Bijna 100 recepten met nutella®’ 

Deze winactie is inmiddels voorbij. Je kunt niet meer meedoen.

Miss Etam combineert Wereld Nutella Dag en de nieuwe campagne ‘The Sweet Life’ met een winactie: Het hele weekend maak jij kans om een exemplaar van het boek ‘Bijna 100 recepten met nutella®’ te winnen.

Wat moet je doen om kans te maken?
Heel simpel: Plaats een reactie onder dit blogbericht en vertel waarom jíj de grootste Nutella fan bent.

3 recepten uit het boek

Alleen de vorm van het boek – een grote Nutella pot – is al om te smullen en van de foto’s krijg je spontaan trek. Hieronder staan drie Nutella recepten uit het boek. Zo kun jij dit weekend meteen aan de slag in de keuken!

nutellabijlage3

Banaan-notenmuffins met Nutella

(Bereidingstijd: 20 minuten – baktijd 15 minuten)

Ingrediënten voor 12 kleine muffins:

  • 50 g boter (+ 10 g om in te vetten)
  • 150 g bloem
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1,25 dl melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 75 g Nutella
  • 1 rijpe banaan
  • 50 g walnoten, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200º C. Vet de muffinvormpjes in met boter of zet er een papieren bakvormpje in.

Laat de boter in een kleine pan smelten. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng deze ingrediënten goed door elkaar (bij voorkeur met een garde). Klop in een grote glazen maatbeker of in een kom de gesmolten boter, het ei, de melk, de suiker en de Nutella door elkaar. Pel de banaan en prak deze met een vork fijn.

Giet het melk-botermengsel bij de bloem, voeg de banaan en de gehakte noten toe, en meng dit alles met een lepel lichtjes door elkaar. Zorg ervoor dat je niet te stevig mengt. Het mengsel mag niet te glad worden. Er moeten klontjes in het beslag blijven zitten.

Vul de vormpjes met het beslag. Zet de muffins ongeveer 15 minuten in de oven (steek de punt van een mes in een muffin; de punt moet er schoon uitkomen).

nutellabijlage1Nutella cheesecake

(Bereidingstijd: 25 minuten – baktijd 1 uur – rusttijd ten minste 5 uur)

Ingrediënten voor 12 kleine muffins:

  • 200 g sprits
  • 80 g boter
  • 750 g smeerbare roomkaas
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 75g crème fraîche
  • zaadjes van 1/2 vanillestokje
  • 75 g Nutella

 

 

Verwarm de oven voor op 180º C.

Verkruimel de sprits (doe deze in een plastic zak, sluit de zak goed en ga er met een deegroller overheen).

Laat de boter in een pannetje smelten en roer deze door de koekkruimels. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van een ronde taartvorm (met een doorsnede van 23 cm). Zet deze 10 minuten in de oven.

Roer de roomkaas in een grote kom met een spatel los. Voeg de suiker toe en dan een voor een de eieren en eierdooiers, waarbij je iedere keer goed roert. Doe dan de crème fraîche en de vanillezaadjes erbij. Roer goed door elkaar. Schep dit mengsel op de enigszins afgekoelde koekkruimbodem.

Maak de Nutella zacht door de pot in een pan met heet water te zetten. Maak met een lepel concentrische cirkels van Nutella op de bovenkant van de cheesecake. Trek met een stokje vanuit het midden lijnen van Nutella, die door de cirkels snijden om zo een ‘spinnenweb’ te creëren.

Voor een nog vollere Nutella-smaak schep je de helft van het roomkaasmengsel op de koekkruimels en bedek je deze met een laag Nutella. Daarop schep je de rest van het roomkaasmengsel. Teken vervolgens het spinnenweb.

Zet de taartvorm in de oven en verlaag de temperatuur naar 140º C. Laat 45-60 minuten bakken: het midden moet vaste vorm hebben gekregen, maar nog wel zacht heen en weer bewegen. Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur van de oven op een kiertje, todat de oven koud is geworden. Zet de cheesecake ten minste 4 uur in de koelkast.

nutellabijlage2Mokkakoffie met Nutella

(Bereidingstijd: 10 minuten – kooktijd 5 minuten)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 0,5 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 4 kleine kopjes sterke koffie (espresso)
  • 25 g Nutella
  • Snufje kaneel- of vierkruidenpoeder

 

 

Klop de koude slagroom stijf.

Verwarm de melk.

Klop de hete koffie door de Nutella en voeg dan de melk toe. Laat het geheel op laag vuur warm worden, indien nodig.

Giet de mokka in 2 kopjes en bedek de mokka met de geklopte slagroom. Bestrooi met een snufje kaneel.

 

Meer info over het boek

Bijna 100 recepten met nutella® is een uitgave van Becht. Het boek kost 15,95. Meer info is te vinden op Gottmer.nl. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Frédéric Lucano en de recepten geschreven door auteur Keda Black.

Er zijn 8 reacties

  1. Yvonne zegt:

    Dankjewel voor het leuke Nutella boek,
     vol met prachtige recepten. 
    Dat wordt genieten! 

    Groetjes,
    Yvonne

  2. Yvonne zegt:

    Als hobbybakster en oma van 8 kleinkinderen tussen de bij a 2 en bijna 12 jaar kan ik wel extra inspiratie voor het bakken gebruiken, aangezien de kids allemaal dol op nutella zijn. 

    • Tara zegt:

      Hoi Yvonne, leuk nieuws op deze maandagochtend… Je hebt het Nutella boek gewonnen! Kun je jouw adresgegevens mailen naar blog@missetam.nl Ik zorg dat het boek deze week op de post gaat. Groetjes, Tara

      • Yvonne zegt:

        Leuk dat ik gewonnen heb. 

        Ik heb inmiddels mijn adres per e-mail doorgegeven.

        Met vriendelijke groet,
        Yvonne Rietveld

  3. Jolanda Timmermans zegt:

    Al mijn hele leven ontbijt ik met Nutella, ook mijn kinderen en nu zelfs de kleinkinderen zijn dol op Nutella. Alle recepten zijn dan ook van harte welkom in ons gezin

  4. Annette zegt:

    Nutella  eten betekent voor Christiaan vakantie! met de nutella recepten het hele jaar een vakantiegevoel!

  5. g.niessen zegt:

    mijn kleindochters zijn dol op nutella ze willen bijna niets anders op hun brood. en ik vind het natuurlijk ook heel erg lekker

    • Helene zegt:

      1 dag zonder NUTELLA en je heb een dag niet geleefd.
      Zo krijg ik mijn dagelijkse portie NUTELLA binnen.
      Als fervent bakster is het helemaal te gek als ik lekkere dingen kan maken met NUTELLA voor mij en mijn kids.
      Die zijn er ook dol op , net als mama.
      Mocht ik winnen………………… dan krijgt het boek een ere-plaatsje in mijn keuken!!!

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven