Recept: Red Velvet Cake

door Jennifer Geen reacties
blog_miss-etam-header-velvet

Lekker eten en de feestdagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk even niet na over de extra kilootjes, maar geniet! Met deze Red Velvet Cake gaat dat zeker lukken…Mjammm! 

Oké, aan de slag met die Red Velvet Cake!  

 

Ingrediënten

250 gram boter, op kamertemperatuur 
600 gram ruwe rietsuiker
6 eieren 
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder
375 gram witte bloem
250 ml karnemelk
1 theelepel vanille- extract
1/2 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn

Voor het glazuur: 
2 plakjes (200 gram) roomkaas
350 gram witte chocola
250 gram boter, op kamertemperatuur

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet ondertussen 3 bakvormen in van 20 cm en bestrooi de vormen met bloem.

Bereidingswijze

De cake
Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop het goed. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook de bloem en de karnemelk toe gevolgd door de vanille en het zout. Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het beslag. Meng niet teveel!
Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en bak het de gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.

Het glazuur
Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocola en laat je het lauw worden. In een grote kom klop je de roomkaas luchtig. Klop geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor tot het geheel de structuur van slagroom heeft. Smeer dit mengsel tussen de cakelagen en glaceer het geheel. 

Wat je nog kunt toevoegen zijn kleine suikerpareltjes of andere taartversiersels! 

Dat ziet er feestelijk/kerstig uit! 

 

Eet smakelijk! 

 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven