DIY: Maak je eigen lightbox

door Jennifer Geen reacties
blog_miss-etam-lightbox-2

Het afgelopen najaar zag je de vrolijke lightbox met quotes regelmatig in woonbladen of op social media staan. Zelf gebruikten we de lightbox ook op onze Miss Etam Instagrampagina om leuke mededelingen te doen. Door de zwart-witte kleur past de lightbox in elke woon-, slaap- of kinderkamer. Een trendy accessoire waarmee je iedereen verrast met opvallende quotes. De lightbox is kant en klaar te koop in diverse winkels, maar hoe leuk is het om deze vrolijke lichtbak zelf te maken?! Ik laat je zien hoe je snel en gemakkelijk een lightbox in elkaar zet. 

blog_miss-etam-lightbox-3-kleinBenodigdheden

 • Dienblad  ca. 22 x 30 cm 
 • Plexiglas plaat (wit)
 • Led lampjes
 • Plakband
 • Snoergoot
 • Montagekit
 • Letters
 • Rolmaat
 • Pen/ potlood
 • Stanleymes
 • Decoupeerzaag
 • blog_miss-etam-lightbox-1-kleinSatéprikker

Stap 1:

Het dienblad gebruik je als lichtbak, waarin je de lampjes plakt. Ik heb zelf led lampjes gebruikt die op batterijen werken. Plak de lampjes van boven naar beneden in het dienblad vast met plakband. De batterijen met de aan- en uitknop laat ik buiten het dienblad. Zo kan ik straks gemakkelijk de lightbox aan- en uitdoen.

Stap 2:

Meet het dienblad op met behulp van een rolmaat. Teken vervolgens de afmeting af op het plexiglas. Plexiglas is gemakkelijk te zagen met een decoupeerzaag.
blog_miss-etam-lightbox-4-kleinZaag het plexiglas op maat.

Stap 3:

Wanneer het plexiglas op maat is, lijm je deze op het dienblad. Dit doe je door middel van montagekit. Het is belangrijk wanneer je deze kit op de randen van het dienblad aanbrengt, dat je de kit glad verdeeld over de randen. Het gladstrijken kun je bijvoorbeeld doen met een satéprikker. Zo zie je wanneer de lijm is opgedroogd, geen lijmresten door het plexiglas heen.

Stap 4:

Nadat het plexiglas vastgelijmd is, kun je beginnen aan de volgende stap: de snoergootjes bevestigen aan je lightbox. De snoergootjes zijn nodig om de letters in te schuiven. Kies voor de kant en klare letters en symbolen die te koop zijn op internet, speciaal voor een lightbox. Het is belangrijk om de afmeting van deze letters te gebruiken als blog_miss-etam-lightbox-2-kleinruimte tussen de snoergootjes. De snoergootjes hebben een plakstrip aan de onderkant waardoor het bevestigen hiervan heel makkelijk is.

Stap 5:

Wanneer je alle snoergootjes hebt bevestigd aan je lightbox kun je de letters erin schuiven. Bedenk leuke quotes en je lichtbox is helemaal ready om je huis te verlichten. Have fun!

 

Heb ik jou kunnen inspireren met deze DIY tip? Laat het mij dan weten in een reactie!

 

blog-button-naar-webshop

Plaats een reactie

 • (verplicht)
 • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven