Een nieuw jaar, een relaxte start

door Karin 2 reacties
bronsbergen

Doe jij aan goede voornemens? Stoppen met roken, meer sporten, gezonder gaan eten…dit zijn wel de meest bekende goede voornemens. Ikzelf ga voor meer ontspanning en wil wat relaxter het nieuwe jaar starten (en dit natuurlijk ook volhouden!). Ik geef je graag 3 ontspanningstips voor een relaxt 2017. 

Een goed begin van de dag 

Sta wat eerder op dan normaal. Geen ‘gesnooze’ of lang uitslapen, zodat je je in alle bochten wringt om op tijd op je werk of bij een afspraak te komen. Doe wat rek- en strekoefeningen en maak daarna in alle rust een ontbijtje klaar voordat de rest van het huis ontwaakt. 

Rek- en strekoefening

Begin in bed. Stretch en maak jezelf zo lang mogelijk. Ga vervolgens op de rand van je bed zitten en buig naar voren; eerst je hoofd dan je nek en vervolgens wervel voor wervel. Tik de grond tussen je voeten aan. Houd dit zo’n tien tellen vast en herhaal dit een paar keer. Sta nu op en buig weer naar voren zo ver je kan en probeer de grond aan te tikken. Ook dit herhaal je een aantal keer. Maak nu jezelf weer helemaal lang en rek jezelf helemaal uit; armen in de lucht en ga op je tenen staan. Houd dit weer tien tellen vast en herhaal. Goedemorgen! 

Een hobby of sport 

Dat sporten en bewegen goed is voor je lichaam wisten we al, maar het werkt ook goed ter ontspanning. Verzet je zinnen en blaas stoom af door te bewegen. Zo komen er stoffen vrij in de hersenen (endorphinen) die voor een goed gevoel zorgen. 
Zoek ook ontspanning in een leuke hobby. Vooral iets wat je met je handen moet doen.  Schilderen, tekenen, knutselen en koken/bakken schijnen erg rustgevend te zijn. Leg je telefoon weg, tv uit, zet een muziekje op en laat je creativiteit de vrije loop!  

Tijd voor jezelf 

Verwen en beloon jezelf af en toe met een bezoekje aan een schoonheidsspecialiste of een ga eens naar een wellness resort of sauna om even helemaal op te laden na een drukke dag, week of maand. Miss Etam mag twee weken lang (tot en met 17 januari 2017) gratis entreebewijzen weggeven voor Wellness Center de Bronsbergen in Zutphen. Bestel je bij Miss Etam wat in de webshop? Dan ontvang je een voucher in jouw pakketje. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie en een leuke winactie! 

Wellness Center de Bronsbergen 

Wellness Center de Bronsbergen is een plek waar iedereen welkom is en waar natuurlijk genieten op zijn plaats is. Door de kleinschaligheid, gastvrijheid en hoge kwaliteit in combinatie met persoonlijke aandacht is elk bezoek aan Wellness Center de Bronsbergen een ultieme ervaring van ontspanning, culinair genieten en beauty. Boek een schoonheidsbehandeling en kom helemaal bij in de sauna. Geniet tussendoor van een lunch of sluit je dag af met een diner in het restaurant. Wellness Center de Bronsbergen zorgt ervoor dat je ontspannen thuis komt en er weer tegen aan kan. 

Ben jij ook zo druk? Hopelijk heb je dan wat aan deze ontspanningstips! Heb jij nog tips voor mij? Dan zijn deze van harte welkom. Plaats jouw tips dan als reactie onder dit bericht.

blog-button-naar-webshop

Er zijn 2 reacties

 1. mascha zegt:

  ik vind de winkel van missetam erg leuk je woord erg goed geholpen

 2. Jacqueliene zegt:

  Mijn goede voornemens zijn anders dit jaar .
  De vorige ..meer sporten oa liepen op niks uit
  Op bank ..glaasje licor 43 ..goed boek en poezel op me schoot
  En belangrijkste ..meer genieten van kleine dingen …

Plaats een reactie

 • (verplicht)
 • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven