Zet je zinnen op strepen!

door Karin 4 reacties
strepentrend-missetam

Strepen zijn on trend. Niet alleen dit seizoen, want fijne lijntjes gaan al een tijdje mee en zijn nog altijd heel modieus. Ik vertel je graag meer over het dessin en ontdek de nieuwste streeppatronen. 

Je kunt eigenlijk nooit misgaan met een gestreept item in je kledingkast.  Streepjes, baantjes, lijntjes. Hoe je ze ook noemen wilt, welke kant ze op gaan en in welk formaat dan ook (horizontaal, verticaal, smal of breed); we gaan ze allemaal zien én dragen! 

_J8A0392 

Gestreepte geschiedenis

strepen-trend_missetamDe streep gaat al een tijdje mee, maar was oorspronkelijk bedoeld voor de Franse zeelieden. Zo waren ze makkelijk te zien in het water wanneer ze overboord vielen.  Zo werd de Bretonse streep ‘geboren’. Het shirt had een ronde hals en 21 blauwe en witte strepen. Iedere streep stond symbool voor een overwinning van Napoleon. 

Coco Chanel zorgde ervoor dat de streep in het modebeeld kwam. Zij nam de Bretonse streepjes van Franse vissers als inspiratie om vervolgens een ware modetrend te ontketenen. Daarna volgden vele grote designers zoals Jean Paul Gaultier die inmiddels ook bekend staat om het gebruik van strepen in zijn collectie. Nog altijd zien we elk seizoen de meest uiteenlopende varianten voorbij komen en is er voor elk wat wils. 

Combineren met banen 

Blauw, groen, ro_J8A0086od en wit. Zo zien we de streep terug in de collectie van Miss Etam. 
Deze sportieve kleurencombinatie staat garant voor veel nonchalante, sprankelende looks. Er is zo veel moois in zoveel varianten (tunieken, blouses, tops) en dat maakt het makkelijk om de juiste combinaties te maken; want een gekleurde broek of een fijne jeans eronder, pijpjes opgerold en trendy sneakers en je hebt snel een jeugdige look gecreëerd. Ook de jurkjes zijn echte eyecatchers om vrouwelijk voor de dag te komen. Wil je echter wel meedoen met deze trend, maar is een volledig gestreept item iets teveel van het goede voor jou? Met een gestreept sjaaltje op een effen trui of blouse ga jij op subtiele wijze mee met de mode.  

 

 

Ontdek de leukste gelijnde items in de nieuwe collectie: 

trend-strepen-missetam

Lente en zomer 2017 in grote lijnen

Wat gaan we nog zien het aankomende seizoen? Het klassieke smalle verticale lichtblauw-witte streepje is terug. Een beetje preppy en netjes, maar met een grappige twist…Wat dat is? Wacht maar af! Houd de nieuwe collectie in de gaten en wees er als eerste bij! 

blog-button-naar-webshop

 

 

 

 

Er zijn 4 reacties

  1. investing zegt:

    I was reading your write up and my boyfriends crazy hamster broke a mug on my keyboard. With so many conflicting etsy jewelry reviews online how can someone know which one to purchase? I am positive your blog will help all that read it. Any group would besuper lucky to have you on it.

  2. Appreciating the commitment you put into your blog and detailed information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

  3. Right now it sounds like Drupal is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

  4. lulu7870 zegt:

    She’s a busty Milf who isn’t shy!

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven