Wat ga jij doen met Pinksteren?

door Karin Geen reacties
pinksteren

Het Pinksterweekend valt in 2017 op 4 en 5 juni. Wat zullen we eens gaan doen tijdens dit lange weekend? Ik geef je wat tips! 

Het belooft wat koeler te worden dan de afgelopen weken maar dat mag de pret niet drukken. Er is vanalles te doen. Ik geef je een top tien!  Oh ja, de titels zijn ook linkjes, mocht je meer willen weten over het evenement. 

10: Pinkstermarkt Vlissingen 

Zon, zee, strand en meer dan 150 kraampjes waar je langs kunt struinen. Van strandlakens tot snoepgoed en van boeken tot broodjes. Wat ga jij kopen? Bezoek de Pinkstermarkt in Vlissingen en je komt vast niet met lege handen thuis. 

9: Luikse markt Utrecht 

In de Jaarbeurs in Utrecht vind je met Pinksteren de mooiste curiosa, tweedehands spullen en brocante tijdens de Luikse markt. Geef je huis een zomers Zuid-Frans sfeertje met “nieuwe” accessoires. 

8: Afrikamuseum, Nijmegen 

De fotoshoot met die leuke jurkjes gezien? Die is bij het Afrika museum gemaakt. Tijdens het Pinksterweekend kun je de tentoonstelling “Wereld vol veren” zien en de mooiste verenobjecten bewonderen. Daarnaast kun je meedoen aan leuke activiteiten rond dit thema. 

7: Jazz in Duketown, Den Bosch  

Het grootste en oudste Jazzfestijn van Nederland vindt plaats van 2 juni t/m 5 juni. Jazz fans kunnen genieten van verrassende combinaties en grote namen uit binnen- en buitenland. 

6: Wereldfair, museum Volkenkunde Leiden (alleen 5 juni!) 

Hier vind je de mooiste handgemaakte en fairtrade producten uit de hele wereld en geniet van smaken uit alle windstreken. Kijk en luister naar diverse optredens en demonstraties. Of doe mee aan verschillende creatieve workshops voor jong en oud. 

5: North Sea Regatta, Scheveningen 

Van 27 mei t/m 4 juni is het een gezellige drukte aan de Scheveningse kust. De North Sea Regatta is een jaarlijks zeilevenement. Om het wedstrijdzeilen op zee van dichtbij mee te maken is een echt spektakel. 

4: Dag van het Kasteel, verspreid door heel Nederland 

Beleef de rijke geschiedenis van Nederland en bezoek een kasteel vandaag. Wandel rond in de tuinen van het kastelen en waan je even in de middeleeuwen. 

3: Pinkstermarkt Nijmegen 

Markt in de binnenstad van Nijmegen. Gezellig shoppen en genieten! De winkels zijn op Tweede Pinksterdag open, dus kom ook langs voor de laatste trends bij Miss Etam Nijmegen! 

2: Appelparade op landgoed Olmenhorst in Lisserbroek  

Tussen de fruitbomen vind je standjes waar je eerlijke producten kunt kopen. Onder het genot van een biologisch hapje en drankje, luister je naar de diverse livebands. Ook leuk voor de kids waar ze zich op een springkussen kunnen uitleven of ponyritjes kunnen maken. 

1: Open boerderijdagen, verspreid door heel Nederland 

Diverse boeren zetten de staldeuren open voor bezoekers. Leer op een leuke manier het boerenleven kennen, laat je rondleiden op het erf en doe mee aan leuke spelletjes. 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven