Herfstvakantie uitjes

door Karin Geen reacties
herfstuitjes-missetam

Het is herfstvakantie! Vier je weekje vrij met leuke uitjes met het gezin, met je partner of gezellig met je vriendinnen! Ik heb wat tips voor je op een rijtje gezet: 

Dit is hét seizoen om er op uit te trekken. De natuur is tijdens de herfst prachtig; dus wandel, fiets of maak een toertochtje met de auto langs mooie plekjes. Waar ga je dan naartoe? ik heb wat leuke herfst hotspots voor je op een rijtje gezet. 

Plukken maar! 

De zelfpluk boomgaarden zijn open! Neem een tas mee of pak een mandje en vul ‘m met appels en peren. Bij de Olmenhorst kun je  tot 29 oktober terecht om naast het plukken ook de kunstwerken van verschillende ateliers te bewonderen, mee te doen aan workshops of om even bij te tanken met een kopje koffie, thee of een (zelfgemaakt) sapje met misschien wel een stukje appeltaart. 

Favoriet nr. 1

Nederland, fietsland. Mijn persoonlijke favorieten zijn de fietsroutes door de Betuwe, langs de IJssel of over de Veluwe. Hier kun je de wisseling van de seizoenen van dichtbij het best bekijken. Neem een kijkje bij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt als je een fietstochtje plant door de Betuwe. Echt de moeite waard en een fijn begin en eindpunt van een lange fietstocht. 

Wil je je eigen fietsroute uitstippelen? Kijk dan eens hier. 

Kijk en bewonder 

Er zijn nog tal van andere leuke dingen te zien en te doen in de herfstvakantie. In diverse steden kun je je ogen uitkijken. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zodat jij je niet hoeft te vervelen deze vakantie.  

Dutch design week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven 

Vergaap je 9 dagen lang aan de meest vernieuwende ontwerpen van ruim 2500 designers. Verspreid over 100 plekken in Eindhoven wordt het thema van 2017 “Stretch”op allerlei manieren vertaald.  Je wordt hier vast verrast op het gebied van techniek, food, fashion en kunst. 

Nacht van de nacht (28 oktober)  – Meerdere plaatsen in Nederland 

Dé dag om even stil te staan bij hoeveel licht er onnodig brandt. Daarom doen veel instanties het licht uit. Om het donker juist meer te waarderen, zijn er diverse activiteiten gepland.  Zo kun je meedoen aan wandeltochten, zijn de sterrenwachten open en kun je ook een vaartochtje maken in het donker. Durf jij het aan? 

Je komt tijd te kort deze vakantie! Misschien heb ik je wel geïnspireerd om een uitstapje te doen. Wat zijn je plannen? Ik hoor het graag. Laat je een reactie achter? 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven