I Love “Hygge”

door Karin Geen reacties
hygge-missetam

Wat is dat nou?! Dat is de reactie die ik kreeg toen ik erover begon…Ik kom er maar gewoon voor uit: Ik hou van Hygge. Wat het is? Ik vertel het je graag en weet zeker dat jij er ook van gaat houden! 

Hygge (spreek uit als huuge) staat in Denemarken voor knusheid en gezelligheid. Sinds jaar en dag een welbekend fenomeen bij onze Scandinavische bovenburen. Natuurlijk kennen we knusheid en gezelligheid  ook in Nederland wel, maar dit is echt een “way of life”.  Gek genoeg komt dit gevoel meer opzetten in het najaar. De herfst leent zich dan ook perfect voor wat knusheid en gezellig samen zijn. 

Wat is het precies? 

Hygge komt vaker voor in de donkere najaarsmaanden. Het is in feite het gezellig maken in huis met kaarsjes, zachte dekentjes en kussens en samen zijn met de mensen van wie je houdt. Nog meer belangrijke ingrediënten voor een Hyggelige dag zijn: een comfy broek, een warme trui of een vest, dikke sokken, warme drankjes, lekkere hapjes. Hygge is hét medicijn tegen eerder donker wordende, regenachtige dagen! 

Doe de Hygge challenge

Wil jij je ook hyggelig voelen? Doe dan mee aan de Hygge challenge. Je zult zien dat je je heerlijk relaxed en tevreden voelt na zo’n weekje hyggen (misschien houd je het wel langer vol, want zo moeilijk is het niet!) 

Maandag:

Plan een avondje zonder schermen. TV, laptops, tablets en telefoons gaan uit en pak de gezelschapspelletjes erbij. Of kruip op de bank met een goed boek onder het genot van warme chocolademelk of thee.  

Dinsdag: 

Verwen jezelf met wat nieuws voor in huis. Een plaid mooie kussens of kaarsen. Er gaat niets boven het zacht flikkerende licht van kaarsjes voor een rustgevend Hygge avondje. 

Woensdag: 

Maak iets. Bak een cake, kleur een kleurplaat in of begin met breien voor een mooie wintersjaal.

Donderdag: 

Koop een plant of bloemetje en breng de natuur in huis. 

Vrijdag: 

Houd een filmavondje met familie en/of vrienden. Met popcorn natuurlijk! 

Zaterdag: 

Vandaag gaan we eropuit! Het bos in, naar het strand of naar een park in de buurt. Trek warme handschoenen, een sjaal of een haarband aan en ontdek de natuur Hygge style! 

Zondag: 

Het is pyjama dag! Ontbijtje op bed, plan vandaag helemaal niks. Doe de kaarsjes aan, ga een leuke serie kijken met een kaasplankje of andere lekkere hapjes erbij en enjoy jouw laatste Hygge dagje. 

Is dit voor jou ook voor herhaling vatbaar? Dan wens ik je nog veel mooie Hygge momenten! 

Wat is voor jou typisch Hygge? 

 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven