9 x gratis sporten die ook nog eens leuk zijn!

door Conny 2 reacties
sport2

Wil je graag sporten, maar zit je liever niet vast aan een abonnement of vaste dagen? Wij hebben 9 leuke sporten voor je op een rijtje gezet die gewoon gratis zijn en die je op elk moment kunt doen! Get inspired, trek je sportoutfit aan en ga ervoor!

Hardlopen

Dit is misschien wel de bekendste en populairste gratis sport. Hardlopen kun je overal en altijd doen en het kost je helemaal niets. Bekijk in jouw buurt wat een goed rondje is en stel realistische doelen. Ga hardlopen in een sportieve outfit op een moment dat het jou uitkomt en spreek eventueel af met een groepje om elke week een of meerdere keren te gaan. Zo heb je een stok achter de deur en is de kans groot dat je vaker gaat.

Yoga

Pak je yogamat, trek je yoga top en legging aan en surf naar youtube. Zoek een yogakanaal op youtube en begin met het nadoen van de oefeningen. Een ideale gratis sport die je bijvoorbeeld na het opstaan kunt doen of juist vlak voordat je naar bed gaat om helemaal relaxed te worden. Van yoga word je lenig en krijgen je spieren een mooie, soepele vorm.

Touwtjespringen

Doutzen Kroes zweert erbij: touwtjespringen doe je tussen de bedrijven door en hier word je superfit van! Bij mooi weer doe je het lekker buiten, bijvoorbeeld in je eigen tuin en bij slecht weer zet je even de meubels aan de kant en doe je het gewoon binnen. Ook leuk om dit samen met kinderen of kleinkinderen te doen.

Zwemmen

Dit is een gratis sport die je met name in de zomer doet. In Nederland is het water op veel plaatsen schoon genoeg om flink wat baantjes te trekken. Kijk op internet waar zwemwedstrijden worden georganiseerd en stel een trainingsschema op, zodat je straks als snelste over de finish gaat!

Skaten

Pak je rolschaatsen of inline skates uit de kast en trek een sportieve outfit erbij aan. Kijk op Google maps wat een goed rondje is om te skaten bij jou in de buurt met gladde paden, installeer een kilometer app op je mobiel en zet je favoriete playlist op. Daag jezelf uit om het rondje elke keer een beetje sneller te doen of breid het rondje uit en ga voor een langere afstand. Skaten zorgt voor strakke benen en billen, dus perfect om hier nu mee te beginnen, zodat je straks klaar in shape bent voor het strand.

Fietsen

Lekker buiten zijn en tegelijkertijd aan je conditie werken? Nederland is echt een fietsland en heeft veel mooie fietsroutes. Kijk op de website van ANWB voor een goede fietsroute op een mooie plek in Nederland of bij jou in de buurt. Of je nu op je wielrenfiets, crossbike of elektrische fiets stapt, fietsen is echt iets waar zowel lichaam als geest van opknapt.

Bootcamp

Trommel je vriendinnen op, zoek op internet wat oefeningen op die je buiten kunt doen en maak zelf een bootcamp programma. Leuk wanneer elke keer iemand anders uit het groepje de instructies geeft, zo houd je het lekker afwisselend. Zo kun je samen bijkletsen en tegelijkertijd fit worden!

Powerwalken

Voor wie niet dol is op hardlopen of wanneer je blessuregevoelig bent, is powerwalken een goed alternatief. Door flink door te stappen, gaat je hart sneller pompen en train je je conditie zonder dat je de schokkende effecten zoals bij hardlopen beleeft. Neem een stappenteller mee en word steeds een beetje beter.

Buitenparcours

In veel nieuwbouwwijken worden tegenwoordig buitenparcours geïnstalleerd. Dat zijn weerbestendige fitnessapparaten waarop je je buiten oefeningen kunt doen. Bijvoorbeeld rekken om aan te slingeren, steps of bokje springen. Check in jouw buurt of er ergens zo’n buitenparcours is.

Doe het in stijl

Sporten doe je natuurlijk om je goed te voelen, maar terwijl je het doet mag je er ook goed uitzien! Zorg ervoor dat het met je look wel goed zit en shop een sportieve outfit van Only Play for Miss Etam!

Er zijn 2 reacties

  1. I could have sworn I have been to this website before. You seem to really know who you really are deep down. I am really hoping you write more very as soon as possible.

  2. Monique zegt:

    Deze wk leuk sport oufit binnen gekregen van miss etam morgen gaan we er gebruik van maken .
    Ik

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven