Meet Madame Charlotte

door Tara 8 reacties
memory-meets-mmecharlotte

Madame Charlotte is culinair ondernemer en schrijfster van On Fire, het grote BBQ-boek voor vrouwen (én mannen). On Fire won dit jaar de prijs voor beste BBQ-boek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards. Door mee te spelen met de Miss Etam Memory Game, maak je kans op 1 van de 5 kookworkshops van Madame Charlotte. Hoog tijd om deze madame te introduceren.

Barbecuen, het hele jaar door

“Koken op een vuurtje is zo leuk! Een winters barbecuefeest met mijn uitgeverij bracht ons op het idee om een barbecue boek te schrijven voor álle seizoenen. Het is een inspiratiebron om een BBQ feest te geven, het hele jaar door. Aan zee, in een zonnig veld, in je eigen tuin… Niet alleen ontdek je in het boek fijne recepten, maar ook muziek, bijpassende drankjes en decoratietips.”

Geen bebaarde man, maar een madame

“Op 9 juni ontving ik in China van Gourmand de prijs voor het beste BBQ-boek ter wereld. Een ervaring om nooit te vergeten. De reis was als een film, heel indrukwekkend. Ik denk dat het seizoenenboek zo goed ontvangen is, door de inspirerende sfeer en prachtige foto’s. En het is deze keer geen barbecueboek geschreven door een bebaarde man, maar door een echte madame.”

Alles rondom eten past in mijn straatje

“Privé ben ik Charlotte, trotse moeder van twee mooie mademoiselles, die zich in de zeer enerverende puberleeftijd bevinden. Alles wat met eten te maken heeft, past in mijn straatje. Zoals mijn dochter zegt: “Mama, jij maakt feestjes voor je werk.” Ik ontwikkel recepten, help menukaarten nóg beter te maken, schrijf kookboeken en creëer stukjes voor de websites: De wereld van Snor en Shot of Joy.”

Instant herfstgeluk

“Naast het zonnige zomerseizoen, spreekt het najaar me ook aan. Knisperende herfstblaadjes, mooie bessentakken en een heerlijk warm vest, dat is voor mij het ultieme herfstgevoel. De warme toast met paddenstoelen past daar perfect bij. Of het ‘warme kaasje met noten’-recept. Allebei supereenvoudig te maken met een groots (lees: smakelijk) effect. Met een warm glas cider erbij, beleef je het instant herfstgeluk. Maar chocolademelk mag natuurlijk ook.”

Een kookworkshop is een feestje

“Als je met de Miss Etam Memory Game een kookworkshop wint, kun je een echt feestje verwachten. Samen drinken, eten en heerlijk koken in mijn atelier aan het water. En een fikkie stoken natuurlijk! De overeenkomst tussen Miss Etam en Madame Charlotte is aandacht voor jezelf, wat je eet en draagt. Door bewuste keuzes te maken, kun je er extra van genieten. Kleding maakt de vrouw. Zakelijk ben ik altijd op en top een echte madame. Stijl gaat boven comfort, zeg ik altijd. Het kan me niet vrouwelijk genoeg zijn, ook als ik sta te koken. Ik ben dol op mode en spaar graag voor een jas of een heerlijk vest. Om over mijn shoe addiction maar te zwijgen.”

Steek de barbecue aan

“In kleding moet je vooral mooi jezelf zijn. Ook bij koken geldt: maak klaar waar je zin in hebt. Maak een selectie van je favoriete gerechten en ga aan de slag. Alleen een visje grillen met een lekkere salade is al fijn. Lekker koken is echt een cadeautje voor jezelf. Ik zou zeggen; dames, steek de barbecue aan! Volg onze vuur-maak-instructies en vergeet het glas wijn niet, terwijl je in de wakkerende vlammen staart.”

Wil je kans maken op een kookworkshop van Madame Charlotte? Speel dan mee op facebook met de Miss Etam Memory game. Leuke kookgadgets, ingrediënten en decoratie om van koken een feestje te maken vind je op www.madame-charlotte.nl.

Er zijn 8 reacties

 1. Mar zegt:

  Het Kerstmenu bereiden op de BBQ dat lijkt mij helemaal geweldig.!!
  Uiteraard met comfortabele warme kleding aan.
  En een warm drankje er bij.

 2. Charlotte oudenijeweme zegt:

  Sjaals assesoires ect,

 3. Charlotte oudenijeweme zegt:

  En een glaasje wijn is ook lekker!!

 4. Charlotte oudenijeweme zegt:

  En in het bezit van een heel lief hondje met een
  grote naam, Hector!!

 5. Charlotte oudenijeweme zegt:

  Ik ben een trotse moeder van 1 dochter en kleinzoon
  Joah en niet te vergeten mijn schoonzoon Joshua!!!

 6. Charlotte oudenijeweme zegt:

  Komt helemaal goed.

 7. Charlotte oudenijeweme zegt:

  Als naamgenoot komt het helemaal goed, lekker
  eten en drinken daar houden Charlotte’s wel van!!,

  • Charlotte oudenijeweme zegt:

   Dan ga ik nog even verder, mooie kleding hou ik 
   Ook van, van lekker zittende kleding thuis op de bank, 
   maar ook van een mooie japon.

Plaats een reactie

 • (verplicht)
 • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven