Nominatie-dag #watjoumooimaakt

door Tara 1 reactie
nominaties_2

Miss Etam is met #watjoumooimaakt op zoek naar dé miss van Miss Etam. Bij deze zoektocht gaat het niet om uiterlijk, maar om uitstraling en karakter. Want, iedere vrouw is prachtig! Massaal werden er vrouwen door anderen of door zichzelf aangemeld voor deze contest. Inmiddels zijn de tien finalisten bekend. Afgelopen dinsdag verzamelden zij in een Amsterdamse studio voor de live-nominatiedag. Ik was erbij om de sfeer te proeven en voelde sommige kandidaten aan de tand. Lees je mee?

Dinsdag 18 oktober

Rond 13.00 uur stap ik mijn auto uit, die ik op het terrein van de studio in Amsterdam heb geparkeerd. Ik moet in studio 5 zijn, maar eenmaal binnen is het hier angstvallig stil. Ik loop naar buiten en blijkbaar is ook Zarayda lost. “Weet jij waar de lunch is?” Ik vertel de in een okergeel vest gehulde presentatrice dat ik helaas geen idee heb. Uiteindelijk zien we iets verderop bij studio 4 wat beweging. Goed gegokt. Aan een enorm grote houten tafel zitten minstens vijfentwintig mensen te lunchen. Ik herken meteen wat gezichten van de finalisten. Ook de cameraman, Bart Brom (visagist), geluidsman, Kim Vos (catwalk coach) en verschillende mensen van Miss Etam eten een hapje mee. De pompoensoep, bagels met hummus, Griekse salade en vega smoothies vallen goed in de smaak. Ik observeer en merk dat de sfeer warm en gezellig is. 

nominaties_tussenfoto1

V.l.n.r. Daisy, Marieke, Alied, Khadija en Grietje. Vooraan Kim Vos.

Catwalktraining, outfits en make-up

Na de lunch is er weer werk aan de winkel. Vijf finalisten hebben vanochtend catwalk training van Kim Vos gehad en worden nu voorzien van make-up en krijgen een snelle touch-up van het haar. Met dank aan Bart Brom. Tussen de bedrijven door kleden de vrouwen zich om en trekken ze hun nieuw geshopte outfit aan. De andere vijf zijn vanochtend opgemaakt en staan nu tegenover Kim. Ik neem plaats op de bank die zich op de bovenverdieping bevindt. Omdat de kandidaten natuurlijk niet allemaal tegelijk in de make-up kunnen, is dit een mooie kans om ze te ‘tackelen’ voor een gesprek.

nominaties_tussenfoto2Daisy’s haar wordt gedaan door Bart. Achterin praat ik met finalisten Alied en Marieke.

In het zonnetje

Ik raak aan de praat met kandidate Alied Haavekost. Ze zit hier dankzij haar zus, die haar heeft opgegeven. “Ze vond het weleens tijd dat ik in het zonnetje wordt gezet.” Toevallig waren Alied en haar zus in Haarlem na een bezoek aan hun zieke vader. Op dat moment vond de live-casting plaats in het Miss Etam filiaal. “Van nature ben ik zorgzaam. Ik ben een mensen-mens. Ik wil dat anderen zich goed voelen. Ik bak koekjes, bedenk leuke uitstapjes… het kan vanalles zijn. En ja, dan vergeet ik mezelf. Mijn man wijst me daar regelmatig op. Daarom spreekt het thema, een contest die zich op karakters richt, me ook zo aan. Je kunt mensen echt laten opbloeien met complimenten.” Finaliste Marieke Buijks haakt aan: “Het lijkt alsof ik de anderen al heel lang ken; de groep is nu al enorm hecht. En dat terwijl we elkaar toch echt pas vanochtend hebben ontmoet. We hebben vandaag al veel emoties met elkaar gedeeld, dan groei je snel naar elkaar toe. Het uiten van mijn gevoel doe ik pas sinds kort, voorheen verbloemde ik mijn emoties liever.” Marieke wordt weggeroepen voor het opnemen van een filmpje. Had ik al gezegd dat het een gezellige hectiek is deze dag?

nominaties_tussenfoto4Marieke presenteert zichzelf aan de jury.

Powervrouwen

Ik schuif naar Grietje toe, die op een stoel zit. Ze geniet zichtbaar. “Wat kan het gek lopen,” begint ze. “Ik werd getriggerd door de #watjoumooimaakt flyers in een Miss Etam winkel en nu zit ik hier.” Dit had ze een jaar geleden niet gedacht. “Toen vocht ik tegen borstkanker, de vooruitzichten waren slecht.” Ik kijk naar Grietje en zie een stralende vrouw. Het leed dat daarachter schuilgaat is onvoorstelbaar. “Mijn dochter is overleden.” Ik heb geleerd om in het moment te leven, pluk de dag is mijn motto.” Na Grietje besef ik me maar goed dat ‘elk huisje zijn kruisje’ heeft. En toch zie ik hier tien stralende vrouwen. Wat zeg ik? Powervrouwen!

nominaties_tussenfoto3Het mooie van mijn gesprekken met de vrouwen is hun openheid. Over zware momenten in hun leven, over hun karakter en over kleine blij-makers. De ladies showen om de beurt hun nieuwe outfits en draaien vol trots een rondje. En dat terwijl ze normaal gesproken meer aan anderen denken dan aan zichzelf. Zowel Daisy en Khadija komen uit een diep dal, zo vertellen ze mij. Daar willen ze een streep onder zetten en deze dag lijkt daar de perfecte start voor te zijn. Met veel indrukken, bijzondere verhalen en een warm gevoel vertrek ik weer richting Zoetermeer. Naar het hoofdkantoor van Miss Etam. Dit is waarom ik mijn (schrijvers)werk zo geweldig vind.

Er is 1 reactie

  1. Helene zegt:

    Leuk om te lezen hoe de nominatie-dag is verlopen.
    Maar wie is nu uit de 10 nominaties de POWERVROUW geworden?
    Ik ben benieuwd!!!

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven