7 tips om mooi jezelf te zijn

door Karin Geen reacties
wjmm

Iedere vrouw is uniek en ‘mooi zijn’ gaat veel verder dan enkel de buitenkant. Als je lekker in je vel zit, dan straal je vanbinnen én vanbuiten. Na de campagne “Wat jou mooi maakt”, waarbij we op zoek gingen naar dé miss van Miss Etam, is dit gevoel alleen maar meer versterkt! Praktische tips over hoe je mooi jezelf kunt zijn, willen we allemaal wel. Psychologe Dr. Doeschka Anschutz heeft ze voor ons op een rijtje gezet. Lees je mee? 

me_doeschkaPraktische tips over hoe je mooi jezelf kunt zijn


1. 
Vergelijk jezelf niet met anderen.
Uit onderzoek is gebleken dat jezelf vergelijken met anderen leidt tot meer ontevredenheid met jezelf. Eigenlijk kun je jezelf ook niet met anderen vergelijken, want iedereen is verschillend en je vergelijkt dus appels met peren. Er is geen objectieve maat voor schoonheid, dus je kunt jezelf ook niet met ‘het ideaal’ vergelijken. Het ideaal is afhankelijk van persoonlijke smaak, cultuur en de mode van dat moment. 

2. Als je niet lekker in je vel zit, trek dan toch kleren aan waarin je je mooi voelt. 
Als je je slechter voelt, heb je misschien de neiging om in je slobbertrui rond te lopen. Daardoor ga je je niet beter voelen en dat straal je ook uit. Dat is logisch, maar dit principe werkt ook andersom is uit onderzoek gebleken. Als je je mooi kleedt, ga je je ook mooier voelen. Verwen jezelf eens met mooie kleren voor een positieve boost: 
Bekijk de nieuwe collectie en ontdek items waar jij in zult stralen! 

3. Geef een compliment aan een ander over zijn/haar uiterlijk.
Het geven van complimenten maakt gelukkiger én heeft een positief effect op de ander. Bovendien is de kans dat de ander iets positiefs terug zegt ook weer groter. Als je een compliment krijgt, reageer daar dan positief op en probeer het niet onderuit te halen. Ander idee: vraag een compliment aan een ander en probeer daar positief op te reageren en blij mee te zijn, daar ga je je beter van voelen. Of geef jezelf een compliment! 

4. Trek kleding aan die bij jou past en draag niet iets omdat het in de mode is of anderen het dragen. 
Uit onderzoek blijkt dat authenticiteit erg belangrijk is als het gaat om zelfvertrouwen. Wanneer mensen het gevoel hebben zelf keuzes te kunnen maken en daarbij niet door anderen gestuurd te zijn, heeft dat een positiever effect op het gevoel dan wanneer je stiekem toch het idee hebt dat je iets doet omdat het de norm is of omdat anderen het verwachten. Kies dus voor wat je zelf leuk vindt en wat bij jou past. 

5. Lach naar jezelf in de spiegel. 
Lachen helpt om een positief gevoel te krijgen. De fysieke beweging van lachen leidt tot een positiever gevoel. Dus in plaats van naar rimpels te zoeken, kun je beter lachen naar jezelf in de spiegel.

6. Denk aan de positieve dingen van jezelf i.p.v. aan de dingen die beter kunnen. 
Mensen hebben een natuurlijke neiging om negatieve dingen te overschatten en positieve dingen te onderschatten. Probeer dat om te draaien en bedenk eens wat er allemaal goed en leuk aan jou is en niet wat er beter zou kunnen. Dan straal je dat vervolgens uit.

7. Ga naar buiten! 
Frisse lucht, beweging en daglicht helpen om je fitter, gezonder en positiever te voelen. Ook al is het slecht weer; ga toch (even) naar buiten en daarna voel je je altijd beter. Vergeet dan niet een lekker warme jas aan te trekken en een trendy sjaal in een fel kleurtje; het wordt kouder! 

‘Wat jou mooi maakt’ 

omslagfoto_wk46

De winnares
De miss van Miss Etam heeft onze harten weten te veroveren door haar kleurrijke uitstraling en de positieve manier waarop ze in het leven staat. Khadija heeft een verhaal dat iedereen raakt en ze is niet bang om ook haar kwetsbare kanten te laten zien. Ze heeft weer de positieve kanten van het leven kunnen vinden met kracht en doorzettingsvermogen. Ze heeft een stralend uiterlijk, juist door haar persoonlijkheid en omdat ze zich goed voelt. Dat is: Mooi jezelf zijn. Hiermee is ze een inspirerend voorbeeld voor elke vrouw. 

Broodnodige boodschap
De ‘Wat jou mooi maakt’ campagne van Miss Etam wordt omarmd door de Nederlandse vrouw. Meer dan 1.700 vrouwen hebben zichzelf of een ander opgegeven om kans te maken op de titel ‘miss van Miss Etam’. Kennelijk vond Nederland dit een broodnodige boodschap in de tijd waarin uiterlijke schoonheid met Photoshop-lagen, Instagram filters en body shaming belangrijker lijken te zijn dan innerlijk. De social media rate was hoger dan ooit, de campagnevideo is door bloggers en influentials gedeeld en mensen hebben zich massaal ingeschreven en gestemd.

Graag willen we weten wat jij van deze campagne vond! Wil je daarom meedoen aan de enquête? Het beantwoorden van de vragen zal 10 minuten in beslag nemen en…Miss Etam verloot 5 keer een cadeaubon t.w.v. 50 euro! 

Je kunt nu meedoen aan de enquête. 

 

 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven