Interview VROUW ontwerpwedstrijd

door Tara Geen reacties
WK 36_VR_Vrouw_blog

“Ontwerp dé najaarsjurk” dat was de vraag vanuit VROUW Magazine en Miss Etam. Een uitdaging die de 21-jarige Lyke Taken uit Overijssel met beide handen aangreep.

Nouja, min één duim. Die had ze namelijk gebroken met handbal. Haar moeder hielp daarom een handje mee en het ontwerp van Lyke werd uit honderden inzendingen gekozen. Medio oktober is dit winnende jurkje te koop bij Miss Etam en te zien tijdens het VROUW jubileumfeest. Ik sprak met winnares Lyke en moderedacteur Kim en vroeg ze het naadje van de jurk. Er was precies een kwartier gepland voor het interview, want deze dames hadden een drukke dag.

Ze zijn op het Servicekantoor van Miss Etam in Zoetermeer om daar samen met de afdeling Styling de puntjes op de i te zetten, zodat het jurkje na deze dag ook daadwerkelijk geproduceerd kan worden. Ondertussen wordt er een behind the scenes film opgenomen om het hele proces vast te leggen. Precies op dat moment loop ik binnen. Dit shot moet opnieuw. Sorry. 

Kim, hoe is de samenwerking tussen Miss Etam en VROUW tot stand gekomen?
“Het voelt voor ons als een heel logische co-creatie. De klant en lezer van Miss Etam en VROUW passen goed bij elkaar en hebben dezelfde interesses. Ze houden allebei van mode. Onze lezeres is daarnaast ook creatief. Een ontwerpwedstrijd leek ons de ultieme kans om die creativiteit van onze lezer te prikkelen. Daarnaast hebben beide merken een passie voor de Nederlandse vrouw.”  

Lyke, jij bent pas 21. Shop je bij Miss Etam?
“Om eerlijk te zijn niet. Tijdens het ontwerpen heb ik rekening gehouden met de stijl van Miss Etam en daarin grotendeels mijn eigen smaak verwerkt. Dat heeft goed uitgepakt. Zelf zou ik het jurkje iets korter hebben gemaakt, maar met de drukke levensstijl van veel vrouwen is dat niet handig. Als ik de jurk in drie woorden zou moeten omschrijven zou ik uitkomen op: klassieke eenvoud en een eyecatcher door de glitters.”

Waren er nog bepaalde voorwaarden waar je je aan moest houden?
“Het jurkje moest vooral allround zijn. Geschikt om zowel overdag op het werk, als ’s avonds te dragen. Dat is volgens mij goed gelukt. Je kunt de jurk afstylen zoals jij dat wilt. Met of zonder panty, vrouwelijk met pumps of juist stoer met sneakers. Dat is het leuke: de jurk is een mooie basis die je zelf kunt upgraden.”

Kim, ben jij als moderedacteur blij met het resultaat?
“Heel blij. We waren echt overdonderd door de vele inzendingen. Het was enorm lastig om een top drie te bepalen, laat staan om een winnaar te kiezen. Gelukkig mochten we die zware taak uit handen geven en neerleggen bij de lezers en klanten van VROUW en Miss Etam. De top 3 was enorm verschillend. Het ontwerp van Lyke was duidelijk de nummer één.”

Kunnen jullie al iets vertellen over het eindresultaat?
“Het olijfgroene jurkje dat geproduceerd wordt, zal zeker lijken op het ontwerp waarop is gestemd. Dat vinden we belangrijk, er is niet voor niets voor dat jurkje gekozen. Het silhouet is vrouwelijk, de jurk heeft glitters en het splitje zal iets kleiner worden. Meer verklappen we niet, we willen het resultaat echt als verrassing houden.”

 

Tot slot, is deze samenwerking met Miss Etam voor herhaling vatbaar Kim?
“Absoluut, de samenwerking is erg goed bevallen. Maar eerst gaan we even bijkomen van alle drukte rondom het jubileum en genieten van het feest eind oktober. Maar als we nog een keer de handen ineen slaan, komen we wel weer met iets nieuws. We willen niet in herhaling vallen.” 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven