Recept voor Pasen: Zo ben je klaar voor het paasontbijt

door Karin Geen reacties
paasontbijt

Het is bijna Pasen! Onlosmakelijk verbonden met het paasontbijt! Ik geef je wat ideetjes om de paastafel te vullen! 

Op mijn agenda staat in grote rode letters: PAASONTBIJT! Ik ben degene die het dit jaar gaat organiseren voor een select groepje: mijn familie. Heel gezellig, maar ik voel de kerststress die ik eind vorig jaar had een klein beetje opkomen…paasstress in dit geval. Wat voor lekkers zal ik gaan maken? Kijk je met mij mee?

Proosten op Pasen

Een goede start van je ontbijtje of brunch: een smoothie! Nu ben ik sowieso verzot op deze drankjes en maak ik ze vaak en zonder schuldgevoel, want ze zijn hartstikke gezond!
Met deze aparte smoothie zet jij de toon voor een heerlijk Pasen.

Ingrediënten:

• 1 banaan
• 1 peer
• 1 mango
• 2 trosjes witte druiven
• 5 muntblaadjes
• sap van 2 perssinaasappels
• Een scheutje koksosyoghurt of gewone yoghurt
• Een paar fijngestampte pitachenootjes (garnering)
• Een klein takje munt (garnering)

Bereiding:

Snij het fruit in kleine stukjes voordat je het samen met de sap, muntblaadjes en yoghurt in de blender doet. Giet de smoothies in mooie glazen. Even de pistachenootjes wat fijnmalen met een deegroller in een dubbel gevouwen keukendoek of in een vijzel als je die hebt. Strooi dit over de smoothies en maak het af met een takje munt. Deze smoothie smaakt lekker zoet en ziet er vrolijk uit in de kleuren van Pasen: geel en groen.

Hartig hapje

Met quiches kun je lekker veel kanten op. Ze vullen wel en daarom zijn deze mini variantjes op de klassieke quiche Lorraine perfect voor het ontbijt en houd je genoeg ruimte over voor andere lekkere dingen! 

Ingrediënten (voor 12 stuks): 

• 250 gram magere spekblokjes
• 200 gram prei, gewassen en in ringetjes gesneden
• 5 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
• 1 ui, fijngesneden
• flinke hand vol gemengde noten, grof gehakt
• 3 eieren
• 6 eetlepels magere kwark
• 2 eetlepels room
• 6 plakken hartige taart deeg
• Boter om in te vetten

Bereiding:

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de spekblokjes in een koekenpan en voeg de ui toe. Roer dit goed door elkaar en laat het geheel goed uitbakken. 
Leg wat keukenpapier neer en leg het mengsel hierop om het vet op te vangen. 
De prei ringetjes kun je ondertussen om en om bakken in deze pan. Voeg het ui/spek mengsel en de zongedroogde tomaatjes toe en laat het zacht doorbakken op laag vuur. 
Laat het geheel afkoelen als de prei zacht is geworden. Doe de 3 eieren in een mengkom en doe de slagroom, de kwark, de noten en 3/4 van de kaas erbij. Schep het prei-mengsel hierbij en roer alles goed door elkaar. Vet een muffinvorm in en bedek de bodempjes met ontdooid hartige taart bladerdeeg. Schep vervolgens het mengsel in de vormpjes. Bak de quiches in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de quiches uit de oven, controleer of ze gaar zijn door ze met een satéprikker in te prikken. Als het stokje er droog uitkomt zijn ze gaar. Zo niet, even terug de oven in! Haal de quiches uit de bakvorm en serveer ze! 

Zoete verlEIding

Naast minpaasontbijt-bijlagei quiches kun je ook een zoete versie ernaast serveren in de vorm van muffins. Deze wortel walnoot muffins lijken mij erg lekker! 

Ingrediënten (voor 12 stuks): 

• 400 g winterpeen
• 350 g lichtbruine basterdsuiker
• 4 eieren
• 60 g walnoten
• 1 tl gemalen kaneel
• 175 g extra vierge olijfolie
• 300 g bloem
• 2 tl bakpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de muffinvorm in of doe er kleine cakevormpjes in. Schil de winterpeen en snijd in grove stukken. Daarna hak je deze fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker, eieren, een deel van de walnoten, kaneel en olijfolie toe en maal alles met een snuf zout nog even door. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maal na elke toevoeging even kort door tot het beslag nét glad en gemengd is. Verdeel dit mengsel over de 12 vormpjes. Verkruimel de achtergehouden walnoten erover en zet ze 20-25 min. in de oven. Check of ze gaar zijn door een satéprikkertje erin te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de
muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. terug in de oven. Laat ze afkoelen in de vorm voor het serveren op een mooie schaal.

Vul de rest van de tafel met croissantjes, lekkere warme broodjes, diverse soorten broodbeleg en natuurlijk een mandje met (geverfde) eitjes.  

Eet smakelijk! letter-s

Wat is jouw ultieme paasontbijt recept? Laat het mij weten! 

 

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven