Make-up trends voor de lente en zomer

door Karin Geen reacties
makeup_wk19

Bij het voorjaar denk ik aan blosjes op de wangen en een mooie ‘sunkissed’ huid. Donkere make-up mag dit en komend seizoen even in jouw make-up tas, lade of kastje blijven liggen. Wij gaan voor vrolijke lichte kleuren deze lente en zomer; dit zijn de trends! 

Een goed begin

Start met smeren, want de eerste zonnestralen van de lente zijn sterk. Vaak is dagcrème al voorzien van een uv-filter, dus dat is twee voor de prijs van één. Oneffenheden werk je weg met een concealer stick

Trend 1: Jong, fris en fruitig

Roze, parelmoer en perzik. Zachte, ‘girly’ kleurtjes doen het altijd goed in de lente en passen bij elk huidtype en elke leeftijd. Een mooie rozerode lippenstift, perzikkleurige wangen en zacht beige oogschaduw met parelmoerglans en een likje mascara. Meer heb je niet nodig voor een frisse look, die perfect past bij een alledaagse dag op werk of gewoon lekker thuis.

Trend 2: Felgekleurde blik

Eyeliners, mascara en oogschaduw in alle kleuren van de regenboog. De catwalk modellen zagen er fleurig uit terwijl ze de laatste lente en zomer fashion showden. En, als je durft, mag er gemixt en gematcht worden! Welke kleur past nou het mooist bij jouw ogen? 

Blauwe ogen?

Taupe, grijs, violet en blauw zijn altijd goed, maar ga eens een stapje verder! Met zilver, turquoise en fuchsia laat je jouw ogen stralen! Een complementaire kleur doet het ook goed dit seizoen: goud, koper, perzik en warme bruintinten geven een warme uitstraling.

Groene ogen?

Deed je altijd bruin, abrikoos of khaki/mosgroene tinten op je oogleden?Niks mis mee! Wil je eens wat anders? Draag dan eens een feller kleurtje, zoals: goud, lime- of grasgroen en helder paars. Een rode tint of roze staat ook erg trendy!

Bruine ogen?

Passend bij bruine ogen zijn koper, brons, champagne en beige. Durf je meer? Ga voor zalm, koningsblauw of knalroze. Verder kun je ook eens kiezen voor lila of lavendel.. met tinten met een paarse ondertoon haal je jouw reebruine ogen enorm op!

Trend 3: Glim en shine

Lichte metallics, wat highlighter en bronzer. Shine dit seizoen!
Let wel op met lipgloss. Uit onderzoek is gebleken dat de glans werkt als een vergrootglas op de huid van je lippen waardoor de UV stralen extra geabsorbeerd worden. De ‘strobing’ trend is niet alleen in de winter een hit, maar zet ook in de lente en zomer door. Dep wat vloeibare highlighter langs je slapen, wangen, kaaklijn en haargrens, op je neusbrug, jukbeenderen en lip/cupido-boogje voor een mooie glow. Het effect is een frisse heldere uitstraling, zonder dat je er te veel moeite voor hebt hoeven doen!

Welke trend wordt straks jouw favoriet? Laat het mij weten!

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven