The most wonderful look of the year

door Tara Geen reacties
Make-up tips

De feestdagen staan voor de deur en dan worden de glitters, pailletten en hakken tevoorschijn gehaald. Niets leukers dan tutten, jezelf betoveren met wat glamour en dan stralend en feestelijk aan tafel gaan. Maar wat te doen? Hoe het te doen? En wat te gebruiken?

Nonchalante glamour

Zorg voor een frisse, schone goed gehydrateerde huid en ga aan de slag met je foundation. Begin in het midden van je gezicht (T-zone) en werk uit naar de buitenkant. Een dun laagje is al genoeg (tenzij je zelf vindt dat je huid meer dekking nodig heeft). Extra oneffenheden werk je weg met concealer. Kies altijd voor een concealer met een roze ondertoon. Dat maakt fris en fruitig. Je huid is nu fris, schoon, egaal en op z’n mooist. Tip: Gebruik een foundation basis of primer na je dagcrème onder je foundation. Daarna kun je je foundation fixeren met een poeder. Zo voorkom je een glanzende huid en blijft je foundation langer zitten.

Pak een basiskleur oogschaduw in de gewenste kleur en plaats die op het bewegend ooglid. En neem de onderkant subtiel mee met wat er nog op je kwastje zit. Hoe zwaarder de look wordt aangezet onder en boven, hoe zwaarder de look er uit gaat zien. Die keuze is aan jou. Werk met laagjes: begin met een beetje oogschaduw en voeg eventueel later nog wat oogschaduw toe.

Neem een vettig oogpotlood in zwart of heel donkerbruin en plaats die als een lijntje op het bovenste ooglid, bijna tussen de wimpers en vervaag die erna met een schone kwast of wattenstaafje. Ook hier geldt: hoe meer kleur en hoe dikker de lijn, hoe zwaarder de look. Vul je wenkbrauwen met poeder of potlood in en breng drie à vier laagjes mascara aan. Wimperplukjes maken het af en geven een instant glam-look…

Neem een bronzer en shape je gezicht door met een grote kwast langs je slapen, wangen, kaaklijn en haargrens te gaan. Dit zal diepte geven en als je dan een glans op je neusbrug, jukbeenderen en lip/cupido-boogje plaatst, zal er een mooie glow ontstaan.

Meer glitz and glam?

Vind je dit alsnog te ‘doordeweeks’ en heb je behoefte aan nog meer glitz and glam? Koop dan losse glanzende pigmentpoeder of losse glitter. Met de feestdagen hebben heel veel make-up merken of winkels dit in hun assortiment. Contrasterende nagellak en nude lipgloss maken je make-up helemaal af. Tip: Om te voorkomen dat er oogschaduw op je wangen terechtkomt, tik je het kwastje steeds af op het oogschaduwdoosje of leg een tissue op je wang.

Als je haar maar goed zit! 

Het is altijd moeilijk zelf je haar te doen. Heel frustrerend dat het nooit zo mooi als bij de kapper die het net heeft geföhnd. Waarom blijft het toch niet een hele avond lang luchtig, vol en volumineus? De oplossing: omhoog met dat haar! Laat je neklijn en sleutelbeenderen zien. Klassiek, sexy maar zonder truttig te worden.

Benodigdheden voor de ‘Maxima’ updo met halflang haar of de ‘Rocky’ paardenstaart met lang haar:

  • Fijne kam
  • Volume stylingpowder
  • Volume mousse
  • Haarlak
  • Klemmetjes of haarspeldjes
  • Een elastiekje voor de staart

Was je haren en doe de conditioner alleen in de punten van je haar. Breng volumemousse aan in je vochtige haar en föhn het al hangend ondersteboven geheel droog. Nu zie je er waarschijnlijk uit als een leeuw, maar volume hebben we.

Met de puntkam maak je wat scheidingen in je haar. Laat daar voorzichtig wat poeder op vallen. Niet teveel, niet te weinig; kwestie van wat vaker gebruiken, dan weet je precies wat jouw haar nodig heeft. Deze poeder maakt je haar droog, stug en lekker handelbaar. Toupeer je haar daar waar jij meer volume wilt hebben, zoals bovenop en op je kruin en daar weer iets onder (zodat je klemmetjes of je speldjes een houvast hebben). Zet nu je haar vast, door middel van strengetjes losjes te draaien. Doe het niet netjes, maar losjes, rommelig en met durf. Wellicht is het een paar keer oefenen, maar na twee à drie keer heb je de slag te pakken en kan deze updo in 10 minuten gefikst zijn.

Met de rocky paardenstaart ga je hetzelfde te werk als de updo, alleen maak je aan het einde een paardenstaart. Neem een plukje haar vanuit de staart en draai deze om het elastiekje heen en zet die vast met een haarspeldje. Weg elastiekje!

Heel veel succes met uitproberen, oefenen en laat je eens inspireren door bladen, vriendinnen en buurvrouwen. Zo zie je er met de feestdagen nét even anders uit dan normaal. En bedenk: het is maar make-up. Je kunt het er altijd afhalen.

Geschreven door: Judith Anna Pronk – http://annachoice.blogspot.nl/

Plaats een reactie

  • (verplicht)
  • (verplicht, wordt niet op de site getoond)

Scroll naar boven