storelocator-icon Winkels
Alle winkels
Bangladesh Accord Bangladesh Accord

In 2013 hebben wij als Miss Etam het eerste Bangladesh Accord ondertekend, om zo mee te werken aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie in Bangladesh.

Dit akkoord richt zich op een veilige werkplek voor de fabrieksmedewerkers. Hiervoor worden regelmatig veiligheidsinspecties uitgevoerd in de aangesloten fabrieken op het gebied van bouwveiligheid. Daarnaast worden er aan alle werknemers van de fabrieken trainingen gegeven op het gebied van gezondheid en veiligheid op de werkplek. Hiervoor worden ter ondersteuning ook veiligheidscommittees opgesteld. De veiligheid van de werkomgeving van de medewerkers wordt op deze manier zo goed mogelijk gewaarborgd.

Om het brand- en bouwveiligheidsprogramma van het Bangladesh Accord voort te kunnen zetten, hebben wij in 2018 het Transition Accord ondertekend.

Transition accord

Miss Etam steunt de voortzetting van het Transition Accord in Bangladesh. Een veilige werkplek en een prettige werkomgeving staan bij Miss Etam hoog in het vaandel. Of dat nu in het binnen- of in het buitenland is. Daarom heeft Miss Etam in 2018 het Transition Accord ondertekend als gevolg van het Bangladesh Accord in 2013 (opgesteld om gebouw- en brandveiligheid te kunnen waarborgen). Dit was nodig zodat de werkzaamheden van het Bangladesh Accord kunnen worden voortgezet. Inmiddels zijn er al miljoenen arbeiders getraind op het vlak van hun recht op een veilige werkplek.

Daarnaast heeft de ondertekening van het Transition Accord als doel om het geleidelijk overdragen van kennis aan de Remediation Coordination Cell (RCC), een orgaan van de overheid van Bangladesh. Zodra de RCC beschikt over voldoende kennis en capaciteit om de werkzaamheden van het Accord over te nemen, zal deze overdracht daadwerkelijk plaatsvinden.

Op dit moment vinden de onderhandelingen plaats tussen de Bengaalse overheid en het Accord om een goede overdracht te kunnen realiseren. Wat de uitkomst hiervan is, laat nog even op zich wachten. Indien het Transition Accord niet verlengd wordt en daarmee ook de werkzaamheden van het Bangladesh Accord zullen worden gestaakt, zullen wij samen met alle andere ondertekenaars gaan bekijken welke stappen we dienen te nemen. Miss Etam hoopt echter dat de onderhandelingen goed zullen verlopen en voor alle betrokken partijen succesvol kunnen worden afgerond.

Meer weten over het Bangladesh Accord?
Lees meer

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .