storelocator-icon Winkels
Alle winkels

Jeans maten
De maten voor jeans komen bij Miss Etam overeen met de confectiemaat die je doorgaans draagt, maar hebben wel lengtematen zoals 30, 32 en 34 inch. Het model jeans is soms ook bepalend voor welke maat je nodig hebt en zelfs de wassing (hoe donkerder, hoe strakker) heeft invloed op de jeans maten die je moet kiezen. Meestal is het dus een beetje uitproberen welke maat je precies hebt. Met behulp van deze informatie kun je van bestaande jeans maten in inches eenvoudig jouw juiste maat bepalen.

Hoe meet ik mijn jeans maat?

Meestal wordt er in de maatvoering van jeans gebruik gemaakt van confectiematen. Dit doet Miss Etam ook. Jouw confectiemaat is bijvoorbeeld maat 40. Je gaat dan op zoek naar een spijkerbroek in maat 40. Het opmeten van je lengte is eenvoudig. Je meet vanaf je lies tot de grond met een meetlint de afstand in centimeters. Meet je een lengte van 81-85 cm dan heb je lengtemaat 32. Meet je 86-90 cm dan heb je lengtemaat 34. Maak gebruik van onze True Fit tool die je vindt op een productpagina boven de maten.

Jeans maten omrekenen

Met behulp van de jeans maattool True Fit kun je direct bepalen welke maat je voor elk type broek, jeans, top voor jouw lichaamstype is. Uiteraard kun je met een meetlint de omtrek van je heupen, taille en bovenbenen opmeten. Samen met de lengte van je binnenbeen kun je aan de hand van een jeans maattabel de juiste jeans maat omrekenen en bepalen. Het omrekenen is vooral van toepassing van inches naar centimeter of andersom. Ook met dit vraagstuk kan onze jeans maattabel True Fit je helpen om jeans maten om te rekenen. Lengtematen en soms ook taillematen worden aangegeven in inch, bijvoorbeeld 30/32. Het eerste cijfer geeft de taillemaat aan en het tweede cijfer de binnenbeenlengte. Inches worden bij jeans maten gebruikt omdat ze spijkerbroek van origine uit Amerika komt en inches in Engelstalige landen de voermaat is. Daarnaast kunnen er met inches meer maatvariaties aangeduid worden dan alleen S, M, etc. Zo heb je, ook als je net tussen twee maten valt, een jeans die jou perfect past.

Alvast inspiratie opdoen?

Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .