storelocator-icon Winkels
Alle winkels

Een nieuwe spijkerbroek; ga je voor jeans met of zonder stretch?
Je bent op zoek naar een nieuwe dames spijkerbroek. En dat is op zich al een hele opgave. Ga je voor skinny, flared, cropped, high waist of boyfriend? En om daar nog een schepje bovenop te doen: kies je voor een jeans met stretch, of zonder? Met die laatste vraag gaan we je nu helpen!

Spijkerbroek met stretch; de voor- en nadelen

Bij het kiezen van

Spijkerbroek zonder stretch; de voor- en nadelen

Ondanks dat de jeans van origine dus zonder stretch werd gemaakt, is het tegenwoordig vrij moeilijk om een 100% katoenen jeans te vinden. Heb je er eenmaal eentje gevonden die je past, dan is het een match made in heaven die jaren meegaat. Dat is direct het belangrijkste voordeel van de jeans zonder stretch. De stof is dikker, steviger en daardoor duurzamer. Én volledig van natuurlijke oorsprong. Ondanks dat de spijkerbroek zonder stretch je figuur niet zo stroomlijnt zoals eentje met stretch, zorgt die strakke bilnaad en stevige stof wel voor een natuurlijke bil push-up.

Een nadeel van de jeans zonder stretch is dat je deze echt moet ‘inlopen’. En dat echt even oncomfortabel zijn. Want die taille en knieën geven in het begin maar weinig mee. Eenmaal ingelopen zit ‘ie als gegoten. De juiste fit en maat zoeken is bij een spijkerbroek zonder stretch nog meer een struggle. Een maat 38 in model x kan volledig anders vallen dan in model y van hetzelfde merk.

Tip: Een jeans zonder stretch koop je altijd precies op maat voor je taille, maar strak bij de heupen en benen. De tailleband loopt namelijk zelden uit.

Wanneer kies je voor stretch en wanneer niet?

Of je wel of niet voor een dames spijkerbroek met stretch kiest, hangt helemaal af van het effect wat je wilt hebben en wat je belangrijker vindt. Wil je zo’n coole vintage uitstraling en een jeans die lang meegaat? Ga dan voor een jeans zonder stretch. Wil je een gestroomlijnd en netter effect én een spijkerbroek die al vanaf moment één super comfortabel zit, dan is met stretch je beste keus. Omdat dit type jeans zich meer naar je lichaam vormt, heb je met stretch wel sneller een goede match bij je figuur. Vooral als jouw curves net wat afwijken van de standaard jeans maten. Ook het type denim broek wat je zoek is van belang. Omdat een jeans zonder stretch minder meegeeft leent dit type zich het beste voor de wat lossere fits, zoals de mom jeans, straight fit, flared en boyfriend. Bij een strakke fit zoals een jegging, skinny en slimfit is voldoende stretch juist weer een absolute aanrader.

Alvast inspiratie opdoen?

Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .