storelocator-icon Winkels
Alle winkels

10 ‘net even anders’ manieren om stijlvol een sjaal te knopen
De sjaal is één van onze favoriete accessoires. Je kunt er immers enorm veel kanten mee op en met een bijzonder sjaaltje geef je je look direct een trendy update. Perfect voor bij een blazer, trui of simpele blouse. Nu zijn we nogal geneigd om een sjaal gewoon even om te wikkelen, maar er zijn zo veel andere stijlvolle manieren om een sjaal te knopen. Hoe knoop je een sjaal het mooist? Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke wikkelstijl en lus-knoop. Ontdek hieronder onze favoriete knoopstijlen voor de lange rechthoekige sjaal en vierkante sjaal die juist net even anders zijn.

Lange sjaal: top 5

Zo draag je een lange sjaal:

  1. Knoop en lus. Knoop de lange sjaal door hem eerst van voor naar achter en weer terug om je nek te wikkelen. Knoop met beide uiteinden een klassieke strik. Eén van de lussen trek je vervolgens helemaal open. De lus die overblijft laat je naar boven poffen. Simpel, doch stijlvol!


  2. Vlechtwerk. Dit is een wat meer chique variant van de klassieke lus-knoop. In plaats van beide uiteinden door de lus te halen, doe je er maar één. Het andere uiteinde haal je tegenovergesteld door de lus, waardoor een klein vlecht-effect ontstaat.


  3. De stropdas. Hoe draag je een sjaal als stropdas? Wikkel de sjaal enkele keren om je nek zodat een soort col ontstaat. Ze de uiteinden aan de voorkant in een enkele knoop, die je onder de col verbergt. Perfect om een zakelijke look mee af te stylen!


  4. Ingesnoerd. Ga je echt op chic? Dan is dit een wel heel stijlvolle keus. Zoek een tailleriem die bij je outfit en sjaal past. Drapeer de sjaal om je nek en laat de uiteinden naar voren vallen. Snoer de sjaal vervolgens in met de riem. Extra leuk als je sjaal ook franjes heeft!


  5. De rozet. Voor deze roosvorm mag je sjaal niet de dik en breed zijn. Sla de sjaal om je nek en laat één zijde kort en knoop de lange sjaal aan één kant. Pak het lange uiteinde en draai deze om je vinger totdat er een soort knot ontstaat. Bind nu met een elastiekje beide uiteinden samen onder de roos.

Vierkante sjaal: top 5

Hoe je een vierkante sjaal draagt? Zo:

  1. Met drie hoeken. Knoop de vierkante sjaal door hem eerst over je schouders te leggen. Pak één hoek aan de ene kant en knoopt deze vast aan de twee hoeken aan de andere kant. Een hoek blijft nonchalant los hangen.


  2. De drape. Vouw de sjaal dubbel en leg een knoopje in de hoeken die nu op elkaar liggen. Trek de vouw nu weer open tot een ring. Doe hem over je hoofd, kruis en sla opnieuw over je hoofd. Zorg dat beide knoopjes naar voren hangen en trek één uiteinde met een knoopje achterlangs de rest.


  3. Als een lint. Vouw de vierkante sjaal van punt naar punt in een driehoek. Sla nu de overgebleven hoek meerdere malen om zodat een smalle strook ontstaat. Wikkel deze om de nek, waarbij je één kant heel kort houdt en de andere heel lang en knoop het sjaaltje strak om je hals vast.


  4. Asymmetrisch. Een andere methode hoe je een sjaal draagt is door de vierkante sjaal van punt naar punt in een driehoek te vouwen. Leg de driehoek om een schouder en knoop de punten op de andere schouder vast.


  5. Geschakeld. Vouw de sjaal van punt naar punt in een driehoek en sla de overgebleven hoek meerdere malen om zodat een smalle strook ontstaat. Vouw om je nek en knoop het sjaaltje aan de voorkant vast. Herhaal de knoop een aantal keer voor een schakel-effect.

Alvast inspiratie opdoen?

Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .