storelocator-icon Winkels
Alle winkels

Spijkerbroek verven: zo doe je dat!
Afscheid nemen van je alltime favo spijkerbroek is geen pretje. Maar, geen paniek: er is een oplossing! Door je vale broekie in de wasmachine te verven kun je hem weer een lang en mooi nieuw leven inblazen. Bijvoorbeeld de originele kleur opfrissen of je spijkerbroek van een gehele nieuwe kleur voorzien. Zowel lichte als donkere spijkerbroeken zijn geschikt voor zo’n kleur make-over. En, het is niet alleen heel leuk om te doen, je oude spijkerbroek verven is ook nog eens een duurzame oplossingen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je het doet.

Waar je op moet letten bij spijkerbroek verven

Koop ten eerste textielverf die speciaal bedoeld is voor de wasmachine. Dit is makkelijker en voorkomt een hoop geklieder. De hoeveelheid verf die je nodig hebt is afhankelijk van het gewicht van de jeans. Een jeans verven in de wasmachine kan alleen in dezelfde kleur of donkerder. In geval van donkerder kan dat natuurlijk ook een hele andere kleur zijn. Zo kun je een blauwe spijkerbroek zwart verven. Je spijkerbroek bijkleuren of opfrissen doe je met een verf die zo dicht mogelijk bij de originele kleur ligt. Houd er rekening mee dat bepaalde wassingen, zoals een bleached of stone washed effect, bij verven minder zichtbaar kunnen worden. En vlekken of bleekplekken worden niet altijd goed bedekt. 100% katoenen jeans geven de beste kleurresultaten. Een polyester/katoen/elastaan mengsel geeft een iets lichter effect. Vergeet ook niet voor het verven eventuele mooie zichtbare labels of versieringen met een tornmesje te verwijderen. Deze kleuren anders mee. Na het verven kun je ze er weer op naaien.

Jeans verven, het stappenplan

  1. Was je spijkerbroek op een kort programma. Het is belangrijk dat de jeans schoon en vlekvrij is.

  2. Draag altijd rubberen handschoenen wanneer je met textielverf werkt. Draag oude kleren en leg eventueel wat oude kranten of handdoeken op de grond voor de wasmachine om vlekken in je vloer te voorkomen.

  3. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed door. Meestal kun je de bol met verf gewoon bovenop je jeans leggen. Soms moet je de verf eerst in de wasmachine doen. De verf gaat nooit in het wasmiddellade!

  4. Doe de nog vochtige jeans weer terug de wasmachine en stel de temperatuur en het wasprogramma in die op de verpakking van de textielverf staat aangegeven (meestal tussen de 30 en 40 graden).

  5. Als het wasprogramma klaar is, haal je indien van toepassing de lege bol eruit en was je de jeans een tweede keer met wasmiddel.

  6. Hang de spijkerbroek aan de lucht te drogen. Zorg er wel voor dat dit niet in direct zonlicht is of bij een warmtebron.

  7. Laat je machine nog een keer leeg draaien op een hoge temperatuur met wasmiddel. Dit verwijdert achtergebleven verf. Hierna kun je je wasmachine gewoon weer voor reguliere wasjes gebruiken zonder vlek risico!  8. Tip: Als je alleen je spijkerbroek wilt bijkleuren of opfrissen, vervang je het wasmiddel in de tweede wassessie voor azijn.

Alvast inspiratie opdoen?

Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .