storelocator-icon Winkels
Alle winkels

De kunst van het T-shirt vouwen
Je kent het wel: je trekt je kledingkast open en er vallen direct al allerlei T-shirts, tops en truien uit. Daarnaast kun je uit al die ongeorganiseerde hoopjes kleding nauwelijks uitmaken wat wat is… Tijd om je inner Marie Kondō (de opruim- en opvouwgoeroe van dit moment) te ontdekken en aan het organizen te slaan. Stap één daarin is jezelf onderwijzen in de kunst van opvouwen.

Er zijn verschillende opvouw-methodes, maar de Kon Mari Methode (van Marie Kondo) is onze absolute favoriet. Deze methode is compact, ruimtebesparend én overzichtelijk. Niet alleen ideaal om die kledingkast eindelijk eens goed op te ruimen, maar ook voor als je op reis gaat. En oh, wat geeft het een voldoening!

Compact, kreukloos en snel een T-shirt vouwen? Je doet het zo...

Snel een T-shirt vouwen; het Kon Mari stappenplan

Benieuwd hoe je dat aanpakt, snel een shirt opvouwen volgens de Kon Mari Methode? Volg de stappen en je ziet hoe makkelijk en snel opvouwen gaat. Je hebt geen hulpmiddelen nodig behalve je eigen handen!

Stap 1:

 • Leg het T-shirt op een vlakke ondergrond en leg hem in de breedte voor je met de voorkant aan de onderkant. Strijk de stof glad.


 • Stap2:

 • Vouw ongeveer ¼ van de linker zijkant om naar het midden en vouw de mouw haaks weer een stukje terug. Zorg dat de mouw binnen het gevouwen deel blijft. Herhaal bij de rechter zijkant. De zijnaden van beide kanten liggen nu tegen elkaar aan gevouwen.


 • Stap 3:

 • Vouw het T-shirt nu in de lengte in 2-en, maar houd hierbij de onderste helft net iets langer (3 a 4 cm) dan het bovenste deel. Strijk de stof weer glad.


 • Stap4:

 • Vouw deze ‘helft’ vervolgens in 3-en verder op.


 • Stap5:

 • Je hebt nu een compacte rechthoek. Deze zet je op de zijkant - met de vouwkant naar boven wijzend - in een lade. Hij staat nu als het ware rechtop. Zet je je T-shirt op een plank, dan laat je de vouwkant naar je toe wijzen.


 • Tip: Singlets, truien, longsleeves, blouses en een shirt opvouwen doe je op dezelfde manier. Alleen vouw je in geval van lange mouwen de mouwen nog twee keer extra terug. Dus: eerst haaks naar buiten (zoals bij T-shirt), weer over dezelfde lijn terug naar ¾ van de breedte en vervolgens haaks in de richting van de lengte van de top. Je blijft hierbij altijd binnen het gevouwen deel.

  T-shirt kreukvrij opvouwen

  Op deze manier snel een shirt opvouwen behoeft even wat oefening. Maar, heb je de Kon Mari techniek eenmaal onder de knie, dan is opvouwen een fluitje van een cent. Wil je zorgen dat je je T-shirt echt kreukvrij opvouwt? Zorg dan ten eerste dan je je item dat net uit de wasmachine komt goed uitschudt en even glad strijkt, voordat je hem te drogen hangt. Zitten er vervolgens alsnog kreuken in, dan is strijken aan te raden. Als het meevalt kun je strijken gerust achterwege laten. Maar: blijf het T-shirt wel tijdens het vouwen door goed glad strijken. Omdat je kleding met de Kon Mari Methode een soort pakketjes worden, blijven ze ook in je koffer heel netjes en kreukvrij!

  Alvast inspiratie opdoen?

  Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

  Voeg toe aan startscherm

  Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .