storelocator-icon Winkels
Alle winkels

Waar moet je op letten bij jurken van verschillende stoffen?
Bij het kiezen van jouw favoriete jurk is het belangrijk om het materiaal of de stof te kiezen waar jij je comfortabel in voelt én past bij de gelegenheid en wat je uit wilt stralen. De eigenschappen van de materialen, zoals de luchtigheid, kreukgevoeligheid, glans, bewerking, het absorptievermogen of de stevigheid, zijn hier bepalend in. Maar, welke stof draag je in de zomer? En welke jurk draag je naar je werk of juist naar een feestje? We inspireren je graag met de verschillende jurken in de verschillende soorten stoffen.

Viscose jurkjes

Een viscose jurkje draagt net zo prettig als een katoenen jurkje. De stof is zacht en soepel en voelt zijdeachtig aan. Een jurkje dat je zowel met warm als kouder weer kunt dragen. Naar je werk, op het schoolplein, op de fiets, bij een borrel en een avondje uit eten. Net als katoen is viscose vochtabsorberend en kreukgevoelig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is viscose ook een natuurlijke stof. In viscose zul je daarom niets snel zweten. Viscose is nat wel veel minder sterk dan katoen. Wring jouw viscose jurkjes dus nooit uit. Ga je op vakantie? Houd er dan rekening mee dat jurkjes van viscose kreuken in de koffer.

Jurk van polyester

Polyester is een synthetische vezel en niet afbreekbaar. Het grote voordeel van een polyester jurk is dat deze kreukvrij is. Je hoeft jouw jurkje van polyester dus niet te strijken. Een ideaal jurkje voor op kantoor als je vaak gaat zitten en staan. Maar ook tijdens die BBQ bij vrienden hoef jij je geen zorgen te maken over kreukels. Zweet je meer als je een polyester jurk draagt? Dat lijkt zo. Dit komt omdat polyester minder geur ademt en de geur van zweet op kan nemen.

Jurken van satijn

De stof van een satijnen jurk glanst mooi in het licht en valt soepel om je lichaam. Glanzende satijnen jurkjes zijn comfortabel om te dragen en hebben een chique uitstraling waardoor je deze uitstekend naar je werk, een borrel of tuinfeestje aan kan. In de zomer werkt satijn zelfs verkoelend waardoor je niet zo snel zweet. Nadelen van satijn? Het is geen goede combinatie met water. Regen, parfum of zweet veroorzaken onmiddellijk vlekken.

Jurken van katoen voor een natuurlijke look

Een katoenen jurk voelt altijd wat zwaarder aan dan een jurk van synthetische vezels zoals polyester. Katoen voelt natuurlijk aan op je lichaam. Denk maar aan een katoenen T-shirt. Een groot voordeel van jurken van katoen is dat katoen ademt en vochtabsorberend is, waardoor deze stof zich perfect leent voor warm weer. Maar eigenlijk kan katoen altijd. Ze zullen niet snel slijten, maar zijn wel wat stroef. Houd er wel rekening mee dat katoen wat kreukgevoelig is. Ook goed om te weten: katoen krimpt ongeveer 20% bij een wasbeurt.

Alvast inspiratie opdoen?

Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .