storelocator-icon Winkels
Alle winkels

Zoek mijn perfecte jeans
Op zoek naar jeans die jouw curves op precies de juiste manier accentueert? Een spijkerbroek die zo comfortabel zit als een tweede huid? Of eentje waarin je benen langer en slanker lijken? Miss Etam helpt je in 5 simpele stappen bij het vinden van jouw perfecte jeans!
Volg op de webshop onderstaand 'zoek mijn jeans' stappenplan en vind direct jouw perfecte match...

Stap 1: welk FIGUURTYPE heb ik?

Iedere vrouw is uniek en geen lichaam is hetzelfde. Toch zijn de meeste vrouwen onder te verdelen in een aantal hoofd figuurtypes (body shapes). Bij Miss Etam gebruiken we hiervoor het HAXOV-model, waarbij elke letter voor een bepaald figuurtype staat. De verschillende body shapes worden soms ook met andere namen aangegeven - denk aan de appel, zuil en zandloper - maar het idee is hetzelfde. Bepaal, als eerste stap naar het vinden van de perfecte jeans, aan de hand van het volgende model wat voor figuurtype je hebt.H (of de ‘pilaar’ of ‘zuil’):


Als H-shape heb je een rechte, weinig opvallende taille. Je benen zijn doorgaans lang. Daarnaast heb je kleine borsten en platte billen.


A (of de ‘peer’ of ‘driehoek’):


Het A-vormige figuur heeft doorgaans smalle schouders en kleine borsten. Je taille is kort, maar je hebt wel een stevigere onderkant.


X (of de ‘zandloper’):


Als X en zandloper zijn je heupen en schouders / borsten qua breedte in balans. Daarnaast heb je een smalle taille en ronde billen.


O (of de ‘appel’):


De O-shape heeft weinig taille met grote borsten en ronde schouders. Je benen en armen zijn daarentegen slank.


V (of de ‘beker’ of ‘omgekeerde driehoek´):


Het V-figuur heeft veelal brede schouders en een brede rug, plus grote borsten. Je heupen zijn juist weer smal en je hebt lange benen.

Stap 2: selecteer je BODY SHAPE

Vink in de navigatiekolom onder ‘BODY SHAPE’ alle categorieën aan waar de letter van jouw figuurtype in voorkomt.

Stap 3: welke FIT zoek ik?

Selecteer in de navigatiekolom onder de categorie ‘FIT’ de pasvorm (jeans model) die je zoekt, bijvoorbeeld SKINNY, SLIM of FLARED.


FLARED:


De flared fit heeft vanaf de knie wijd uitlopende pijpen. Ook herken je de flared jeans aan de grotere, ietwat diepere achterzakken. De broekspijpen zijn bij voorkeur lekker lang en vallen over je schoenen heen.


SKINNY:


De skinny fit valt lekker strak om je lichaam. Een heerlijke universele en veelzijdige denim broek, die je zowel casual als chic kunt dragen. Extra stretch zorgt ervoor dat de broek mooi zijn vorm houdt en al je curves volgt.


SLIM:


De slim fit heeft een aansluitende pasvorm en smalle broekspijpen, ook bij de enkels. Hij is lekker elastisch wat zorgt voor een hoog draagcomfort. Dit model jeans past vooral goed bij jou als je slanke benen hebt.


STRAIGHT:


De straight fit is bij de heupen en bovenbenen aansluitend, maar vanaf de knie zijn de broekspijpen recht. Die rechte pijp bij de enkels zorgt voor een mooi evenwicht bij vollere bovenbenen en heupen.

TAPERED:


De tapered fit - of mom jeans - valt net wat ruimer rond de heupen en benen dan de slim fit. De broekpijpen lopen taps toe, maar er blijft ruimte bij de enkel. Dit model heeft vaak minder stretch. Een ideale jeans bij stevige bovenbenen.Stap 4: welke TAILLE hoogte (rise) zoek ik?

Selecteer in de navigatiekolom onder de categorie ‘TAILLE’ je gewenste taille hoogte. Dit kan HIGH of MEDIUM zijn.

HIGH:


28 cm – tot op de navel

MEDIUM:


26 cm – tot onder de navel

Stap 5: jouw jeans selectie

Nadat je alle desbetreffende opties hebt geselecteerd, zie je direct alle jeans die precies bij jouw figuur en wensen passen. Laat je inspireren door alle verschillende kleuren, wassingen en modellen en kies je favoriet. Eenmaal je favoriete jeans gevonden? Selecteer de maat die je nodig hebt en voeg hem toe aan je winkelmandje.

TIP: Hulp nodig bij het vinden van de juiste maat? Met onze handige True Fit maattool wordt het een eitje! True Fit bepaalt middels een paar simpele vragen jouw ideale maat, onthoudt deze en geeft je direct het juiste maatadvies bij de items die jij selecteert. Je hebt er niet eens een meetlint voor nodig.

Alvast inspiratie opdoen?

Klik hieronder om de totale collectie te bekijken.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .