Maak het thuis gezellig, als je dat nog niet hebt gedaan! Voor een kerstklaar huis, hebben wij wat leuke versiertips voor je op een rijtje gezet.

 

Deurkrans - een warm welkom! 

Met een basis stro- of takkenkrans is de basis gauw gelegd voor die fantastisch mooie kerstkrans. Ben je in het bezit van een goed bedeelde tuin met bessentakken, dennengroen enz.? Let er dan wel op dat deze takjes droog en schoon zijn (geen beestjes dus!). Ook in de tuincentra kun je je hart ophalen. De trend is klassiek. Kies bijvoorbeeld voor geruit rood-groen lint dat je verweeft met de besjes en veel groen. Een subtiel lichtsnoer maakt het compleet. 

Kerststukje - dé klassieker in jouw stijl.

Benodigdheden:
•Oase blok(ken)

•Schaal/bakje
•Kaarsjes of waxinelichtjes in een houder
•Kleine spulletjes om te versieren (kerstballen, zaaddozen, dennenappels, wax-ornamentjes, houten sterretjes)
•Kerstgroen en bessentakken
•Mos
•Spuitsneeuw en of glitterspray
+ takkenschaar en een lijmpistool

Stappenplan:
1. Laat eerst de oase onderdompelen in water, zodat deze helemaal is volgezogen. Leg wat kranten of een tafelzeil op tafel om nu alle benodigdheden klaar te leggen (zo houd je het schoon!).  
2. Leg de oase in de schaal/bak en zet de kaarsjes erin.
3. Werk van buiten naar binnen en van groot naar kleinere takken. En vul het geheel op met mos.
4. Versieren maar! Leg waxappeltjes tussen de takken, lijm wat houten sterren op het mos.
5. Spuit nepsneeuw of glitters over het geheel voor de finishing touch.


Tip: geef het stuk af en toe een beetje water om de oase ook vochtig te houden.
 

Adventskalender - elke dag weer spannend

Het lijkt elk jaar wel populairder te worden; de adventskalender. Een aantal beautymerken en supermarkten doen al mee aan deze trend. Jij ook? Want een adventskalender maken is heel eenvoudig (en leuk!). Met een rek, houten bord of een ouderwetse letterbox kom je al een heel eind. Vouw envelopjes, decoreer wc-rollen of koop kleine doosjes bij een hobbyshop. Vul met kleine presentjes (handzeepje, chocolaatjes en kleine beauty mini’s bijvoorbeeld) Plak op ieder “cadeautje” een cijfer van 1 t/m 24 en bevestig met knijpertjes, ijzerdraad of lijm de pakketjes vast. Klaar is jouw eigengemaakte adventskalender!

De boom - natuurlijk! Maar dan anders…

Elk jaar een Nordmann in de hoek je woonkamer...dit jaar ga jij het helemaal anders doen! Met een beetje creativiteit maak jij je eigen kerstboom aan de muur!

Lichtsnoer- kerstboom
Plak een lichtsnoer in de vorm van de kerstboom aan de muur met tape. Hier kun je dan kerstversiering aan hangen.
Washi Tape- kerstboom
Waar je Washi Tape (die leuke geprinte plakbandjes) wel niet voor kan gebruiken! Knip Washi Tape in verschillende lengtes om de kerstboom vorm te creëren OF
maak met deze tape de omtrek van een boom en plak kerstballen en andere versieringen op de muur met Washi Tape om de boom te ‘vullen’.
Latjes- kerstboom
Zaag (of laat zagen in de bouwmarkt) diverse lengtes van stevige latten a 2/3 cm dik, zodat je een kerstboom-vorm krijgt.
Bevestig de latjes aan elkaar en sla spijkertjes her en der in de latjes. Zo kun je de mooiste ballen en kerstversieringen er makkelijk aanhangen.
De kerstboom-plank zou zo stevig moeten zijn om tegen de muur aan te laten leunen. Voor de veiligheid kun je ook een lint gebruiken om de boom vast te zetten aan de muur.

ONTDEK DE NIEUWE COLLECTIE