Kerst hoort leuk te zijn! Gezonde spanning voor de voorbereidingen is natuurlijk prima, maar stress? Daar zitten we niet op te wachten. Daarom hebben wij 5 tips voor jou om die kerststress te voorkomen!

 

Tip 1. Begin op tijd

Natuurlijk begin je niet de dag voor Kerst met de inkopen voor het hoofdgerecht of om de cadeautjes in te slaan. Shop vlak na Sinterklaas al wat lang houdbare dingen bij de supermarkt of haal dan al wat cadeautjes in huis.   

Tip 2. Maak een planning

Maak een lijstje. Zet per dag een of twee taken erop om overzicht en rust in je hoofd te houden.  

Tip 3. Vraag om hulp

Ben je met meerderen in huis? Dan hoef jij natuurlijk niet de enige te zijn die de taken afvinkt van het kerstlijstje. Maak er voor de kinderen een spelletje van: “Hoeveel vakjes kun jij afvinken?”.

Tip 4. Plan rustige momenten in

Tijd voor jezelf in een stressvolle periode waarbij zoveel moet, dan mag (nee, moet) je wel aan jezelf denken. Zoek geen drukke plekken op maar ga voor een rustige omgeving. Het bos of het strand zijn de plekken bij uitstek om even tot rust te komen.

Tip 5. Maak het je makkelijk

Ben je geen keukenprinses? No worries; daar is gourmetten voor! Of haal bij de slager, traiteur of supermarkt kant-en-klare gerechtjes die je alleen nog maar in de oven hoeft te zetten.

Veel succes met de voorbereidingen!!! 

ONTDEK DE NIEUWE COLLECTIE